visopsys.org

Visopsys Forums
It is currently Thu Sep 21, 2017 4:31 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Console text editor for Visopsys
PostPosted: Mon Nov 09, 2015 7:44 am 
Offline

Joined: Sun Sep 01, 2013 7:58 pm
Posts: 29
This is something I've been working on, on and off, for a while.
It's a text editor for the Visopsys console, called TEdit.

I'm sorry but I'm not at home currently so there are no screenshots.. but it's completely functional.
Source code is here: http://unhaut.x10host.com/tedit.c

The only real issue the editor has is that drawing can be a bit slow.. it can surely be improved with a bit of work!

Also I'd want to suggest to implement a way to get scancodes directly in the console, without using the ASCII values, which are running out, and are completely unimplemented for some keys (like Insert). Something like we have for keypress events in graphics mode.

_________________
Visopsys@Unhaut - http://unhaut.fav.cc/visopsys


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Console text editor for Visopsys
PostPosted: Mon Nov 09, 2015 9:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 459
That's cool, I had it on my list for a while to get the existing editor working in text mode. I never got around to it, since I wanted to add text drop-down menus first.

In the GUI, keyboard events now contain scan codes. We use UEFI scan codes (see dist/system/headers/sys/keyboard.h in the 0.8 preview sources). I'd have to add some stuff to make the same codes available from the standard text stream functionality.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Console text editor for Visopsys
PostPosted: Mon Nov 09, 2015 10:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 459
BTW, when I click that link, it says 'account suspended' :oops: :clap: I hope you're not in trouble! :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Console text editor for Visopsys
PostPosted: Mon Nov 16, 2015 7:09 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 01, 2013 7:58 pm
Posts: 29
No, I'm not in trouble :D
The free hosting I am using requires logging into cPanel at least once every 21 days or it will suspend the account. Pretty strange and I did not know that! Now everything is fine.

_________________
Visopsys@Unhaut - http://unhaut.fav.cc/visopsys


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group