visopsys.org

Visopsys Forums
It is currently Thu Aug 17, 2017 2:59 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not working
PostPosted: Thu Aug 25, 2011 1:01 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 25, 2011 12:41 pm
Posts: 6
Subject about covers it.

I have an old Dell Optiplex 330 that I was using as a way to segregate a drive I wanted to manipulate. I got Partitionlogic to boot to the first screen, but I could not select the OK as the mouse and keyboard weren't active.

Moved on to try my own variation of Gparted Live (added a couple of extra tools to use). That booted to the disk device list with working mouse and keyboard.

Good luck. I'll be looking for replies if you want more info.

Mac

Edit was to change could to couldn't in the subject line. Oops.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Thu Aug 25, 2011 1:33 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 458
Hi Mac,

Thanks for the info. Can you tell me whether your keyboard and mouse are attached via PS/2 or USB?

Andy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Thu Aug 25, 2011 1:54 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 25, 2011 12:41 pm
Posts: 6
You know, about 10 minutes ago I realized that I hadn't put that in there. At least not directly.

This version of the Optiplex 330 has no PS/2 ports at all. Mouse and keyboard are USB.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Thu Aug 25, 2011 2:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 458
No worries, thanks for replying.

Yes, USB support has been a bit spotty so far.

However, I've been working on it pretty intensively over the last couple of weeks. If I were to provide you with a version built from my latest sources, would it be possible for you to re-test?

Andy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Thu Aug 25, 2011 2:05 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 25, 2011 12:41 pm
Posts: 6
Sure, let me know where to get the iso and any other details and I'll have at it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Fri Aug 26, 2011 1:35 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 458
Hi Mac,

Here's a link to my latest development ISO:
http://visopsys.org/files/misc/partlogic-2011-08-26-iso.zip

No special instructions; hopefully it will "just work" ;)

I've made quite a few important changes to the way USB controllers, hubs, and devices are handled, so I'm very interested to know whether you have better results with this one.

Andy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Fri Aug 26, 2011 11:54 am 
Offline

Joined: Thu Aug 25, 2011 12:41 pm
Posts: 6
OK, Andy, here's everything on the screen. Forgive any typos:

Visopsys 0.7
Copyright (C) 1998-2011 J. Andrew McLaughlin
Starting, one moment please...

Detecting hardware: USB bus controller Error::kernelUsbUnciDriver.c:doDSetectDevices(1708):
Error enumerating new USB device
Detecting hardware: ACPI power management Error::kernelMultitasker.c:exceptionHandler(938):
The kernel has experienced a page fault exception at application address 00000000


Then there is an outlined box in the center of the screen:

SYSTEM HALTED: Panic at KernelMultitasker.c:kernelException(1912)
Double-fault (page fault) while processing a page fault exception


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Fri Aug 26, 2011 12:39 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 458
Ah, bummer, looks as if the new power management code has an oopsie in it :doh:

That USB error may or may not be from the keyboard or mouse, so I guess I can't tell from this whether your original problem has been solved.

Thanks again for the help. If I can find that ACPI bug and have confidence that I've solved it, I'll post another link to a fixed version.

Cheers!
Andy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Fri Aug 26, 2011 1:08 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 25, 2011 12:41 pm
Posts: 6
I'm game, just let me know.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Couldn't get past initial screen, keyboard/mouse not wor
PostPosted: Sat Aug 27, 2011 1:40 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 16, 2010 7:20 pm
Posts: 458
I don't see any obvious problems with the ACPI code, so I'm working my way through my collection of test hardware trying to reproduce that crash. :think: If I can't, I'll post a version with that disabled so we can (hopefully!) find out whether I've solved the USB issues with your mouse and keyboard. :handgestures-thumbup:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group